HEMOROIZI

HEMOROIZI

Tratament definitiv cu laser intr-o singura sedinta

Suna ACUM pentru programare  0733 625 687

Hemoroizii reprezinta dilatatia varicoasa a plexurilor venoase din submucoasa anorectala,individualizate in doua portiuni, superioara sau interna si inferioara sau externa. Din acest punct de vedere hemoroizii se impart in:
– hemoroizi interni, dezvoltati din plexul rectal superior, si
– hemoroizi externi, dezvoltati din plexul rectal inferior

hem3
Boala apare mai frecvent intre 30 si 60 de ani fiind determinata de staza sau hipertensiunea venoasa pelviana, combinata cu modificarile peretilor venosi din plexurile rectale.Constipatia, diarea, sedentarismul, limitarea activitatii fizice, consumul de alcool si alimente picante, unele boli (hepatita, hipertensiunea arteriala), sarcina reprezinta factori adjuvanti in aparitia hemoroizilor.

Dilatatia simpla a venelor din submucoasa anorectala nu trebue confundata cu notiunea de hemoroizi decit atunci cind apare o suferinta clinica.Conditiile care definesc hemoroizii sint divizate in trei componente, care se pot intruni impreuna sau separat:

  •     prolaps anormal al mucoasei anorectale
  •     dilatatii venoase in plexurile submucoase
  •     protuberante ale marginilor orificiului anal

Semnele clinice ale hemoroizilor: prurit anal, jena la defecatie, hemoragii (rectoragii), secretii sero-muco-purulente, prolaps si durere.

Complicatii
In general sint doua tipuri:

  1. anemia datorata pierderilor cronice sau excesive de sange si
  2. trombozele acute. Tromboza acuta la nivelul hemoroizilor interni reprezinta o situatie extrem de neplacuta, pacientul prezinta durere severa insotita de protruzia hemoroizilor trombozati.

Tratamentul hemoroizilor este complex imbinind laser si scleroterapia, aplicarea de ligatiri elastice cu metodele chirurgicale clasice.
Tratamentul chirurgical al hemoroizilor reprezinta solutia radicala corecta in cazul pacientilor cu hemoroizi, la care metodele conservatorii traditionale au esuat, iar indicatia tratamentului chirurgical se impune.

hem4Operatia se efectueaza in conditii de ambulatoriu dintre cele trei variante de baza, si anume:
1. ligatura-excizia pachetelor hemoroidale
2. hemoroidectomia submucoasa si
3. hemoroidectomia inchisa optindu-se pentru ultima. Aceasta permite o vindecare mai rapida, pacientul poate fi externat in aceiasi zi durerile postoperatorii fiind usor controlate cu antialgice uzuale.

Visit Us On Facebook