IMPLANTURI OBRAJI (POMETI)

Implanturi obraji (pometi)

index_r3_c1Aceste suruburi din titan de osteointegrare sunt pentru fixarea perfecta a implantului si nu permite mobilitatea lui in nici o directive.

Implantul de obraz – aceasta interventie poate remodela si recontura diferentele de aspect neechilibrat esthetic in fizionomia facial ajungand la un aspect dorit de pacient , prin introducerea implantului de obraz asociat cu alte manevre chirurgicale complementare ca de exemplu: tratarea ridurilor cu laser, rinoplastie, blefaroplastie, lifting sprancenos, lifting facial ancorat cu fire de suspensie.

Marirea in volum a obrajilor – se poate face prin doua modalitati:
a. Solutii temporare ( cu material absorbabile)
b. Solutii definitive ( cu implanturi definitive de silicon)

a. Solutii temporare prin injectarea in regiunea dorita cu acid hialuronic sau grasime proprie Se introduce o cantitate necesara pana se ajunge la un rezultat optim.Aceste rezultate avand o durata de 3-9 luni.

b. Solutiile definitive prin implant din silicon care se introduce in obraz in zonele dorite.Introducerea implantului se face prin cavitatea bucala NU prin fata, pentru a evita aparitia cicatricilor faciale nedorite. Incinziile se fac in fundul de sac vestibular in cavitatea bucala unde se decaleaza lamboul mucoperiostal, se fixeaza implantul de silicon cu ajutorul unor suruburi din titan de osteointegrare pentru fixarea perfecta pentru a nu-i permite mobilitatea in nici o directive.

Operatia – se face cu anestezie locala
1. – Nu necesita spitalizare
2. – Anestezie generala doar la cerera pacientului sau la indicatia medicului
3. – Durata 1-2 ore

Complicatii post-operatorii – sunt ca la orice interventie chirurgicala :
1. – sangerare
2. -hematom
3. -infectii
4. -alergie la anestezie
5. -reactie de respingere a organismului fata de implant

Analize: hemalencograma,coagulagrama,VSH,glicemie,EKG,teste pentru hepatita B,C si SIDA si R x panoramic RX:S.A.F .

Pregatiri pre-operatorii:
1. Sa nu luati tratament cu aspirina cu doua saptamani inainte de interventie sau anticoagulante (ex. Heparina sau trombostop)
2. Asanarea cavitatii bucale prin indepartarea abceselor si infectiilor dentare sau alte infectii din cavitatea bucala si punti si aparate neadaptate correct.
3. Sa nu fie la menstra
4. Stoparea sau diminuarea fumatului cu cateva zile inainte
5. Daca se recurge la anestezie locala, nu trebuie sa consumati cola, cafea, energizante, ciocolata, dar trebuie sa fiti mancat bine
6. Daca se recurge la anestezie generala nu trebuie sa mancati si sa beti cu 8 ore inainte de operatie.

Ingrijiri post-operatorii:
* Pot aparea echimoze(vanatai) sau edeme ( umflaturi) in primele 72 ore care se vor diminua si ulterior vor disparea pana la 7-14 zile cu ajutorul compreselor reci
* Igienizarea si mentinerea cavitatii bucale
* Schimbarea pansamentului postoperatoriu la 2 zile
* Tratament antibiotic si antiinflamatoare la 10 zile si calmante la nevoie
* Firele se scot la 10-19 zile

 

Visit Us On Facebook